sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

mm. gluteenittomat teeleivät

Tänään lämminruoka oli riisiä ja lohta. Lohen ostin kalatiskiltä ja se oli valmiiksi kypsennetty. 
Olen tätä ruokaa syönyt nyt monena päivänä, koska se ei ole vaikuttanut mahaan mitenkään negatiivisesti. 
Riisin keitin todella pehmeäksi luomu kasvisliemikuution kanssa (kuva alhaalla). Tulee todella hyvää :) Sitten sekoitin pilkotun lohen sekaan.

Eilen illalla testattiin poikaystävän kanssa ensimmäistä kertaa gluteenittomien teeleipien tekoa. Tai tämä oli ihan ensimmäinen gluteeniton leivonta, heh.

Gluteenittomat teeleivät
2 dl semperin hieno jauhoseosta
1 dl vettä tai laktoositonta maitoa (itse käytin vettä)
½-1 tl suolaa
1tl hunajaa
2rkl öljyä

Jossain ohjeissa on mukana myös voita, mutta itse en käyttänyt. Tulee varmaan parempia niin.

Taikina näytti valmistusvaiheessa aivan järkyttävälle. Ihan viti valkoista mössö ja haisikin ihan muoville. No siitä sitten poikaystävä pyöritti muutamat pallot ja litisti ne teeleiviksi. Sen jälkeen haarukalla pisteltiin reikiä ja uuniin 10minuutiksi ja asteita 225.
Kun teeleivät olivat olleet uunissa 5min, voitelin niitä hieman sokerivedellä, että pinta vähän ruskistuisi.

Uunista tulleet leivät eivät edelleen niin houkutelleet, joten laitoin poikaystävän koemaistajaksi ;) Olivat kuulemman ihmeen hyviä ja pakkohan minunkin oli sitten maistaa -- ja hyviähän ne oli! Hieman ehkä sitkeitä, mutta ei se haitannut :) Niitä tehdään tänään hieman lisää. 



Teeleivät uuniin menossa

Valmiit teeleivät


Päivän lämminruoka, nam


Riisi ja kala pitäisi sopia vatsavaivaiselle hyvin. Kala on meinaan todella helposti sulavaa! Ja riisi myös mahalle ystävällisempää, kuin pastat tai peruna.
Tosiaan silloin kun minulla oli maha järkyttävän huono, ei ollut mitään merkitystä mitä söin, vaan suoraan sanottuna mikään  ruoka ei sopinut mahalle. Ravitsemusterapeuttikin päivitteli, kuinka ei ole ennen nähnyt näin pahaa ärtynyttä suolta..(huoh, todella piristävää..) 13 pv taitaa olla viimeinen ravitsemusterapeutti käynti ja siitä teen vaikka oman postauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti