sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Mahavaivat ja harrastus

Noh tallille lähtö loppui lyhyeen, kun autosta alkoi kesken matkan kuulua ihmeellistä krohinaa.. ja eikun takaisin kotiin. Höh, ja olisi niin nätti ilmakin ollut.

Voisin lyhyesti kertoa vaivan vaikutuksesta harrastukseeni eli ratsastukseen.

Olen harrastanut ratsastusta 13-vuotta. Tähän aikaan mahtuu monta hoito-,ja vuokrahevosta. 
Kun mahani alkoi vaivata, oli tallilla käyminen myös hankalaa. Jostain talleilta ei löytynyt esimerkiksi ollenkaan vessaa.. Se oli todella suuri ongelma.
Monet vuokrahevosten omistajat eivät uskoneet mahavaivoihin vaan luulivat etten vaan jaksanut/tahtonut tulla ratsastamaan :( Se otti itselle aika koville ja tämän takia moni hyvä vuokrasuhde loppui.. Ihan omastakin tahdosta.
Nyt olin pois harrastuksen parista vuoden, koska en enää edes uskaltanut etsiä omistajaa ketä ymmärtäisi tämän päälle ja ei ottaisi nokkiinsa jos joskus joudun vaivojen takia jäämään kotiin.

Nyt tammikuussa löysin aivan ihanan vuokrahevosen. 19-vuotiaan hoslteinruunan. Hevonen on kaikkea mitä voin vain toivoa ja omistaja myös :) 
Omistaja ymmärsi heti vaivani ja kertoi myös itse kärsineensä satunnaisesti toiminallisista mahan häiriöistä. 
Tietenkin heti tallille päästyäni kysyin, missä sijaitsee vessa. Onneksi sieltä sitten löytyi muutamakin ulkohuussi ;) Tämän parempaa paikkaa voi vain toivoa <3 
Tavoitteena on kehittyä tuon vanhan herran kanssa kouluratsastukessa ja siihen se onkin oikein täydellinen opetusmestari. Osaa vaativan tason liikkeet.


Kyra Kyrklund & Max

(c) Jasque Toffi



 
 Kerroin ensimmäisessä postauksessa, että olen hakenut uudestaan opiskelemaan. Hain Helsinkiin hevoshierojankoulutukseen, joka kestää 12kk. Olen ensimmäisellä varasijalla :)
Hain myös Paimioon klinikkaeläinhoitajaksi, joka kestää myös sen 12kk. 
Toivottavasti pääsisin molempiin! 

www.hevoshieroja.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti