maanantai 12. maaliskuuta 2012

Matkustaminen

Silloin, kun kärsin mahasta pahimmillaan en liikkunut kotoa mihinkään. En uskaltanut edes istua autossa kauppaan ja takaisin. Oli todella masentavaa..

Nyt olen pikkuhiljaa päässyt matkustus kammosta. Nykyään uskallan liikkua autolla jo pidempiä matkoja. MUTTA vain itse ajaen ja omalla autolla! (tai poikaystävä ajaa) Koska tuntuu paljon turvallisemmalta, kun ajaa itse niin pääsee koska vaan pysähtymään ym.
Vielä en ole suostunut pahemmin matkustamaan muiden kyydissä..
Ja jos joudun istumaan hanttarin paikalla, otan aina jotain tekemistä mukaan. Mm. läppärin, lehtiä, ristikoita, sarjiksia eli ihan mitä vain! Millä saan ajatukset muualle, kuin mahaan.

Julkisilla liikkuminen on myös vielä hieman hankalaa. Sellaiseen bussiin minua ei saa kirveelläkään, missä ei ole vessaa. 
Kaikki matkat ollaan yleensä nyt kuljettu junalla. Takseihin suostun tulemaan lyhyen matkan ajaksi jos on aivan pakko! Tai juuri kulkemaan baarist kotiin. 
 Nytkin kun autolla kuljen, on vessapaperirulla pakko olla hanskalokerossa ;) Vaikka ikinä en ole joutunut sitä käyttämään :D

Lossi on myös yksi, mihin minua ei saa menemään. 
Kerran sain meinaan pahan paniikkikohtauksen lossissa. Olimme poikaystäväni kanssa menossa mökille, jonne päästäksemme miti matkata 5-10min lossilla. 
Noh jo kun jonotimme lossiin, ravasin kokoajan viereisessä bubissa vessassa... Kaikki oli myös siihen saakka hyvin, kun näin ettei kulkusiltaa ole vielä nostettu - eli pääsen hyvin pois :D
Kulkusilta alkoi nousemaan.., mulla alkoi kädet jo hiota, mutta en sanonut mitään. Sitten alkoi kädet täristä ja tuntui etten olisi saanut henkeä. Sain vihdoin sanottua (huudettua, sekoiltua), että mun on päästä täältä pois, pakko päästä pois!! Hoin tota ihan hulluna. Poikaystävä yritti rauhoitella ja saikin vihdoin  minut rauhoittumaan, kun keksi mulle tekemistä. Käski kertoa jotain tärkeää ruuanlaitosta ja mitä tehtäisiin mökillä jne. 
Tämä ei kuulosta niin pahalta millainen se kyllä oli.

Motarilla en myöskään ajele mielläni, vaikka siellä onkin tiuhaan tahtiin huoltoasemia, mutta jos akuutti hätä iskee ei sinne tien varteen oikeen voi pysähtyä. Toisin kuin tavallisella metsätiellä.

Noh nyt kun olen päässyt hieman yli noista matkusteluista, kävin tänään moikkaamassa mammaa 30km päässä :) Oli todella nätti ilma ja ihana olla taas pitkästä aikaa maaseudun rauhassa. Vietin siellä aikaa varmaan kolme tuntia. 
Oli kyllä kamala myrsky ja pelättiin mamman kanssa koska kaatuu puita taas, niinkuin silloin kun oli täällä Etelä-Suomessa niitä kamalia myrskyjä.
Mun piti ottaa kuviakin, mutta se vähän jäi sitten jäisen pihan ja juuri tuon tuulen takia.


Tänään on tullut syötyä kolme banaania, pala leipää ja kaksi trippiä. Maha toiminut loistavasti :) 
Sain mammalta mukaan myös monta purkkia itse tehtyä viinimarjamehua pakkaseen. Eipähän ole ainakaan mitään lisäaineita.  

Lopuksi vielä muutama kuva viime vuodelta, koska en saanut tänään otettua niitä kuvia.

Kuva viime kesältä Kemiöstä. (samalta lossi matkalta... :D)

Tammikuu 2011 / Viro

Tammikuu 2011 / Viro
- M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti